assessment

Ik voer assessment-onderzoeken uit voor organisaties die staan voor lastige vraagstukken rondom aanname, promotie of ontwikkelingsmogelijkheden en voor individuele personen die op het kruispunt staan van een belangrijke loopbaanbeslissing of die willen weten welke loopbaanrichting het beste bij hen past.

Ik doe hiervoor een uitgebreide intake, vind het belangrijk om te weten wat er speelt binnen de organisatie of rondom de persoonlijke situatie van een individu zodat ik een daadwerkelijk maatwerk programma kan opstellen.

Een assessment-onderzoek zie ik daarbij niet als een ‘black box’. Met mijn opdrachtgevers inventariseer ik wat de output moet zijn en bespreek ik welke onderdelen in het programma komen. Indien nodig worden simulaties op maat gemaakt of herschreven. Ook de deelnemers worden uitgebreid geïnformeerd zodat zij weten waar zij aan beginnen. Ik check of er specifieke vragen zijn die zij zelf graag beantwoord willen zien vanuit het assessment.

De rapportage is overzichtelijk en concreet, met een beschrijving van de belangrijke en relevante competenties, een heldere conclusie en puntsgewijs beschreven ontwikkelingsadviezen.

Type assessment-onderzoeken: selectieonderzoek voor midden en hoger management, ontwikkelassessment, self insight assessment center, loopbaanassessment.