Proactief stappen zetten tijdens corona:
3 manieren

De corona-crisis zet organisaties en leidinggevenden
behoorlijk voor het blok:

• Hoe geef je effectief leiding in een tijdperk van thuiswerken,  afstand houden en onzekerheid over de toekomst?

• Wat zijn de do’s & don’ts op het gebied van (online) communicatie, samenwerking en je rol in een crisis?

• Hoe zorg je met elkaar voor teamgevoel en verbinding?

• Welke besluiten dien je als (management) team te nemen om toekomstbestendig te blijven?

• Wat verandert er daadwerkelijk voor de organisatie?

• Aanpassen, lessen trekken uit corona en resetten of met durf de grote vraagstukken voor de toekomst aangaan?

1.Leiderschapstraining "Coronaproof Leiderschap"

Ook al hebben de meeste leidinggevenden zich aardig weten te herpakken tijdens het eerste half jaar van corona, er blijft toch sprake van een aantal niet te onderschatten uitdagingen in de aansturing, coaching en ondersteuning van medewerkers. Tijdens de training staan de nieuwe eisen en veranderde competenties van leiderschap centraal. Zowel de organisatie als medewerkers verwachten veel van hun leidinggevenden. Waar ligt de focus en hoe doe je het goed? Dat begint bij inzicht in veranderingsprocessen en omgaan met complexiteit. Maar het vraagt ook om een andere ‘mindset’ en wendbaarheid qua stijl en gedrag. De training is doorspekt met praktische tips en concrete adviezen. Een ideaal platform om de werksituatie, organisatiecultuur en concrete cases te bespreken. En zo te werken aan je eigen invulling van ‘coronaproof leiderschap’.

2. MT-teamsessie "Veranderlessen voor de organisatie" 

Op management of teamniveau gaat het vroeg of laat om het beantwoorden van de vraag wat corona structureel voor de organisatie en voor het team aan veranderingen teweegbrengt. Enerzijds betekent dat reflecteren en analyseren, anderzijds proactief blijven en verstandige besluiten nemen voor de toekomst en proberen te focussen op positieve kansen. Vanuit ervaren gespreksleiding wordt ervoor gezorgd dat de juiste onderwerpen beetgepakt worden, kritische vragen gesteld worden, en realistische toekomstscenario’s geschetst worden. Kortom, de corona-crisis vertalen naar jezelf en doorpakken op wat essentieel en relevant is. Daarbij rekening houdend met de kerncompetenties en cultuurwaarden, of juist de herijking ervan. Inclusief een stuk zelfconfrontatie: hoe wendbaar/agile ben je, en hoe creatief/innovatief kun je de toekomst invulling geven? Werken aan een kader waarin je een nieuwe realiteit dient te omarmen en problemen per definitie onduidelijk, complex en onzeker zijn.

3. Workshop "Veerkracht vergroten"

Een workshop voor elke medewerker die voor zichzelf meer grip wil krijgen op zijn/haar situatie in de crisis en op de onzekerheid van de toekomst. Iedereen heeft te maken gekregen met ingrijpende veranderingen, zowel qua werk als privé. Thuiswerken, online vergaderen, beperkter contact met collega’s, veranderde dynamiek in het gezin, zorg om eigen gezondheid of die van dierbaren. Hoe zorg je weer voor positieve energie en eigen regie i.p.v. dat je je constant moet aanpassen? Welke manieren zijn er om je eigen veerkracht en wendbaarheid te vergroten?
Tijdens de workshop word je uitgedaagd om je werksituatie en de complexiteit van het corona-tijdperk overzichtelijk te maken, en prioriteiten te stellen die voor de juiste balans met je privéleven zorgen. We bespreken wat er veranderd is qua verwachtingen op het werk, hoe je effectiever om kunt gaan met verandering en wat helpt om onnodige stress en angst te voorkomen. Kortom, psychologische inzichten vertalen naar een concreet plan voor jouzelf.

Opzet maatwerk

Elke training, teamsessie of workshop wordt op maat ingericht na een uitgebreide en vrijblijvende intake.

Afhankelijk van de stand van zaken rondom overheidsmaatregelen kan de training worden uitgevoerd:

  • Live (met alle benodigde en passende maatregelen)
  • Online (via Teams of Zoom: groepsgrootte en werkvormen in overleg)
  • In combinatie met e-learning modules

Interesse?

Stuur een email naar info@georgeperczel.nl

of bel 06-51564833