wie is gp?

Ik zie mijzelf als een allround HRM-adviseur die werkt vanuit verschillende rollen: psycholoog, coach, trainer, assessment-specialist, organisatieadviseur en programma-ontwikkelaar.

Psychologie is mijn vak, het inschatten van kwaliteiten is mijn expertise en het helpen van mensen om datgene te doen wat bij hen past is mijn passie.

Mijn activiteiten zijn gericht op cultuurveranderingsprocessen binnen de organisatie en op de ontwikkeling van zowel groepen medewerkers als individuele personen.

Wanneer ik werk aan projecten voor een organisatie vind ik het vooral belangrijk om mij betrokken te voelen bij de cultuur en de mensen die er werken. Ik streef naar een kwaliteitsgerichte benadering waarbij het mijn kracht is om vraagstukken op een heldere manier te verduidelijken en concrete, werkbare oplossingen te reiken die kunnen rekenen op een zo groot mogelijk draagvlak. Professioneel, scherp en persoonlijk. Het ondersteunen van organisatie en individu in het kader van verandering en ontwikkelen behoeft daarnaast in mijn ogen ook een werkstijl waarin het gaat om openheid, veiligheid en vertrouwen.

In mijn coachingsactiviteiten staat de persoon zelf centraal. Ik maak gebruik van een breed scala aan begeleidingsmethoden, technieken en instrumenten.

Altijd gaat het om maatwerk, waarbij voor mij centraal staat dat ik mensen het inzicht en vertrouwen wil geven om zelf de antwoorden te laten vinden voor loopbaanvraagstukken. Soms confronterend, maar altijd betrokken en ook bereid om mijzelf als persoon te laten zien.

Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als uitvoerder van assessments. Ik beschouw dit als een belangrijk expertisegebied omdat het mij geleerd heeft competentiegericht te kijken naar kwaliteiten van mensen. Deze kennis draag ik graag over op organisaties bij het invoeren van competentiemanagement, bij trainingen (competentiegericht interviewen en coachen, POP-gesprekken) en bij het ontwikkelen van maatgerichte personeelsinstrumenten.

Het opzetten van trainingen rondom competenties beschouw ik als een bijzondere uitdaging omdat het ontwikkelen van groepen medewerkers vraagt om een aanpak waarin men zich daadwerkelijk gestimuleerd voelt om te veranderen en nieuw gedrag te leren.